הייחודיות שבמסחג

המסחג הוא כלי מסורתי בתרבות התימנית, שמשמש לכתישת פלפלים, עשבי תיבול ותבלינים אחרים. מדובר בחלק בלתי נפרד מהמטבח התימני, במיוחד להכנת סחוג, שמבוסס על פלפלים חריפים, שום ותבלינים. המסחג דומה במידה מסוימת למכתש ועלי, אך הוא ייחודי בצורתו ובשימושים המסורתיים שלו. כלי זה מאפשר לטחון מרכיבים בצורה יסודית, ולהעניק לסחוג את המרקם והטעם המיוחדים שלו.
כל תימני אסלי ידע להבדיל בין מזון שנגרס במכונה תעשייתית, לבין תבלינים ופלפלים טריים, שנטחנו בעבודת יד על מסחג מאבן טבעית.
שום, פלפלים, עלי תבלין ואפילו בשמים, כל אלה מקבלים ארומה ייחודית כאשר גורסים אותם באמצעות האבן, בצורה עדינה, אותנטית ומבוקרת. ממש כמו אבן ריחיים שנעה על גבי המזון ומעבדת אותו לאט. הפעולה האיטית משמרת את המרקם ומבטיחה טעמים עמוקים יותר בתבלינים ובמאכלים עצמם.

המסחג האיכותי שאנו מספקים עשוי אבן טבעית ומיובא מתימן ומסודן. בכך, מעבר לשימוש הפרקטי והפופולריות שהוא צובר בשנים האחרונות, מהווה המסחג חיבור ישיר לאומנות ולעבודת כפיו של האדם העתיק.

בין המוצרים שלנו

בזלת מסחגה תימנית

מסחג תימני לפלפלים – דגם ארבל

אבן מסחגה לסחוג בורדו

מסחג תימני לפלפלים – דגם כרמל

מסחג תימני לפלפלים

מסחג תימני לפלפלים – דגם כינר

אבנים לסחוג תימני בזלת

מסחג תימני לפלפלים – דגם גולן

מסחג תימני לסחוג

מסחג תימני אותנטי מאבן וולקנית איכותית

אבני בזלת למסחג פלפל

מבחר אבני מסחג תימניות מהיבואן

סבתא תימניה מכינה סחוג מסחג תימני

מבנה המסחג

המסחג, הנהגה גם מסחגה, הוא מתקן אבן המשמש לטחינה איכותית ודקה של מזון, לרוב זנים מתורבתים של פלפלת.
למסחג שורשים עתיקים במסורת האסיאתית הדרום-מערבית, כאשר השימוש נעשה בשני סלעים וולקניים הומוגניים המהווים את מתקן הכתישה.
החלק התחתון משמש כמשטח הטחינה – עשוי משטח סלע געשי אשר הוחלק בטכניקה ייעודית ועליו מפזרים את המזון בצורתו הבלתי מעובדת.
החלק העליון משמש כאבן הטחינה – עשוי חלוק אבן געשית אשר טוחן את המזון שעל גבי המשטח התחתון.


לקוחות רכשו גם

בזלת מסחגה תימנית
מסחג מתימן
אותנטי
אבני ריחיים - מטחנת זרעים
אותנטי
מכבש בורג אותנטי