הייחודיות שבמטחנת הזרעים

מטחנות הזרעים שלנו עשויות מאבן איכותית, שנועדה לספק ביצועים יוצאי דופן ועמידות לאורך שנים. בין אם אתם מסעדנים, יצרנים ביתיים או מובילי סדנאות, תמצאו במטחנות הריחיים שיטה אמינה ומסורתית לטחינת דגנים, תבלינים וזרעים.
לאבני הריחיים שורשים עתיקים מאוד בתרבות האדם. למעשה, לשימוש באבן הריחיים איכות גם עבור הסביבה בהווה. שהרי עיבוד מזון באמצעות מטחנת זרעים מאבן תומך בשיטת כרסום בת קיימא וחסכונית באנרגיה, הנמנעת משימוש בחשמל או בדלק מאובנים.

יתרונות אבני הריחיים

אחידות: המרקם הטבעי של האבן מאפשר תהליך טחינה סבלני ויעיל, תוך שמירה על שלמות וטעם הדגנים או הזרעים.

עמידות ואריכות ימים: אבני הריחיים שלנו בנויות להחזיק מעמד ולעמוד בפני שחיקה, ומציעות שנים של שימוש אמין עם בלאי מינימלי. 

ורסטיליות: אידיאלי לטחינת חיטה, תירס, שיבולת שועל, שעורה ומגוון דגנים אחרים, כמו גם תבלינים ועשבי תיבול. מושלם לשימוש ביתי, סדנאות וכרסום מזון לשמירה על טעם וארומה.

שמירה על ערכי המזון: שלא כמו מטחנות מכניות מודרניות, מטחנות האבן מספקות גישה מסורתית לטחינה, תוך שמירה על החומרים המזינים הטבעיים בדגנים.

בין המוצרים שלנו

אבן ריחיים חברון

דגם חברון

קוטר: 30 ס”מ, מק”ט: ER-CHM, מחיר: 1490 ₪
קוטר: 40 ס”מ, מק”ט: ER-CHB, מחיר: 1790 ₪

אבן ריחיים מקצועית כנען

דגם כנען

קוטר: 30 ס”מ, מק”ט: ER-CM, מחיר: 2990 ₪
קוטר: 40 ס”מ, מק”ט: ER-CB, מחיר: 3990 ₪

אבן ריחיים תרשיש

דגם תרשיש

קוטר: 30 ס”מ, מק”ט: ER-TM, מחיר: 1890 ₪
קוטר: 40 ס”מ, מק”ט: ER-TB, מחיר: 2450 ₪

אבני ריחיים לקמח מבזלת

דגם גולן

קוטר: 20 ס”מ, מק”ט: ER-GS, מחיר: 1190 ₪
קוטר: 30 ס”מ, מק”ט: ER-GM, מחיר: 1490 ₪
קוטר: 40 ס”מ, מק”ט: ER-GB, מחיר: 1790 ₪

אבן ריחיים לטחינת קמח וחמאה millstone

מבנה מטחנת הזרעים

קיימים מספר סוגים של מטחנות ריחיים, אולם לכולן משותף מבנה עקרוני ואופן פעולתן זהה. המטחנה בנויה משני חלקים המפוסלים באבן טבעית, קשה ודחוסה. החלק העליון קרוי ‘רכב’ וצורתו גליל פחוס ועבה, והוא מונח על החלק התחתון הקרוי ‘שכב’ – שצורתו עיגול פחוס ומחוספס הזהה בקוטרו ל’רכב’. על גבי ה’שכב’ מונח צילינדר שעובר לאורך ה’רכב’ והוא מתפקד כציר מרכזי לשליטה בפעולת הסיבוב של הטוחן. הטוחן שופך את המזון למרכז הריחיים באמצעות החור שבמרכז הרכב, ובאמצעות ידית הולכה המעוגנת ב’שכב’ מסובב את זו ובכך גורס את המזון שהוחדר למטחנה.
אמנם פעולת הטחינה מצריכה סבלנות כדי להגיע למצבו המוגמר של המזון שהוחדר לריחיים, אך התמורה לכך רבה. קמח טחון באבן שומר על טעמו ומרקמו המלאים, מה שהופך אותו למושלם לאפייה, לבישול ולמטרות קולינריות אחרות. חמאת אגוזים שהופקה באמצעות ריחיים תהיה עשירה יותר ובעלת טעמים עמוקים ומלאים.


לקוחות רכשו גם

אבן ריחיים אבני ריחיים אדריכלות אדריכל עיצוב נוף אותנטי
אבני ריחיים - ים וממל
אותנטי
אבני ריחיים - מטחנת זרעים
אותנטי
שקתות עתיקות